Tekst uchwały sejmowej w języku ukraińskim

Tekst uchwały sejmowej w języku ukraińskim

Ухвалa
Сеймy Республіки Польща
15 липня 2009 року
в справі трагічної долі поляків на Кресах Всходніх.
У липні 2009 року минає 66-та річниця розпочатої через Організацію Українських Націоналістів і Українську Повстанську Армію на Кресах ІІ Речі Посполитої Польської так званої антипольської акції – масових вбивств, що мають характер етнічної чистки a також знаки геноцидa. Сейм Речі Посполитої Польської віддає шану замордованим співвітчизникам і польським громадянaм інших національностей та учасникам Армії Крайової, Самооборони Кресової і Батальйонів Хлопських, які взяли драматичну участь в обороні польського цивільного населення і нагадує про пам‘яті українських жертв серед цивільного населення.
Сейм Речі Посполитої Польської висловлює особливу вдячність і подяку тим українцям, які часто з загрозою для власного життя допомагали і рятували своїх польських сусідів.
Трагедія поляків у на Кресах Всходніх ІІ Речі Посполитої Польської повинна бути відновлена історична пам‘ять сучасного покоління. Це завдання для всіх державних органів влади в ім‘я кращого майбутнього і взаєморозуміння народів, в нашій частині Європи, особливо поляків і українців.


Chcemy innej historii! By: KriSzu (31 komentarzy) 19 lipiec, 2009 - 20:30